Release februari 2019

De release begin 2019 staat in het teken van het jaarwerk. De volgende functionaliteiten worden vrijgegeven:

 • VPB-C belastingbiljet. Vanaf 2019 heeft de Belastingdienst het namelijk ook mogelijk gemaakt om digitaal in te sturen.
 • Jaarwerk IB/VPB 2018 en OB 2019.
 • VIA 2018 en Uitstel 2018.
 • KvK-depot 2018.
 • SBA’s, SBT en SBU 2018 + 2019.
 • Aangifte schenkbelasting, dit nieuwe biljet is toegevoegd en is digitaal in te sturen. Deze module is gratis te gebruiken totdat in de loop van het jaar aangifte Erfbelasting ook mogelijk wordt. Daarna wordt dit een betaalde module. Prijzen zijn nog niet bekend.
 • Omzetbelasting professional, er zijn diverse uitbreidingen gedaan op de module omzetbelasting. Belangrijke upgrades zijn o.a.; cross checks tussen verschillende aangiftes en de BTW (IB/VPB/ICP), Vies-check alle btw-nummers ICP aangifte, Printen OB-jaaroverzicht, KOR-check en diverse extra checks en rekenhulpen. Verder wordt ontwikkeld aan het ontvangen van ingediende BTW-aangiftes via derde pakketten, wanneer dit is afgerond zal dit ook aan de module worden toegevoegd.

Unit4 verlengt samenwerking met JSKS als software-reseller van Fiscaal Gemak

Utrecht, 29 januari 2019 – Unit4 en JSKS hebben hun succesvolle samenwerking voor de komende 5 jaar verlengd. Unit4 ziet de vernieuwde samenwerking met JSKS als een mooie kans om zijn goede positie in de accountancymarkt verder te verstevigen. Sinds medio 2014 werkt JSKS voor de verkoop van zijn aangifteprogramma Fiscaal Gemak samen met Unit4.

Marktleider in fiscale aangiftesoftware

Fiscaal Gemak is op dit moment marktleider in fiscale aangiftesoftware met een marktaandeel van 35 procent. Deze positie heeft ertoe geleid dat steeds meer top-30-kantoren de overstap naar deze 100% cloudapplicatie hebben gemaakt. JSKS heeft besloten om het product nog breder in de markt te zetten door, in tegenstelling tot voorheen, naast Unit4 met meerdere resellers te gaan werken. Hierdoor kan de voorsprong op de concurrentie verder worden vergroot.

“Wij zijn blij zijn met de vernieuwde samenwerking omdat wij met Unit4, die marktleider is met software in de accountancymarkt, een sterke reseller langer aan ons binden”, vertelt Ruud van der Kruk, mede-eigenaar van JSKS. “Met deze vernieuwde samenwerking zijn wij daarnaast in staat om het product de komende jaren verder door te ontwikkelen en te innoveren. Door ook andere resellers het product op de markt te laten brengen, kunnen we de positie van Fiscaal Gemak in de markt nog verder verstevigen.”

Aangifte inkomstenbelasting wordt simpel en snel

Meer dan 30.000 professionals verwerken jaarlijks maar liefst 1.7 miljoen aangiftes met de software Fiscaal Gemak. De applicatie wordt constant verder ontwikkeld met een focus op gebruikersgemak. De software is simpel en intuïtief, waardoor de gebruiker kostbare tijd bespaart. De software met moderne toegepaste technieken ondersteunt de gebruiker in de aanlevering naar de Belastingdienst, wat een tijdsbesparing oplevert.

“Fiscaal Gemak wordt gezien als toonaangevende software in de markt en kent een zeer hoge klanttevredenheid. We zijn dan ook erg tevreden dat we onze samenwerking hebben vernieuwd om op deze manier Unit4’s dominante positie in de accountancymarkt verder uit te breiden. We zijn ervan overtuigd dat de innovatiekracht van JSKS hieraan bij zal dragen”,
aldus Joris van Leeuwen, General Manager Accountancy bij Unit4.

Over Unit4 Financial Services & BIS

Unit4 is ‘in business for people’. Sinds het begin van de jaren tachtig hebben wij ons gespecialiseerd in software voor serviceorganisaties waar mensen centraal staan en het verschil maken. Onze technologie is van essentieel belang voor de organisaties die we bedienen - het verbetert hun efficiëntie en productiviteit.

Unit4 Financial Services & BIS biedt oplossingen voor alle accountant-, administratie-, belastingadvies- en assurantiekantoren van Nederland. Onze accountancysoftware ondersteunt hen in het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden, faciliteert online samenwerking met ondernemers en zorgt voor een automatische gestandaardiseerde gegevensuitwisseling met uitvragende partijen als Belastingdienst, Kamers van Koophandel en banken.

Voor meer informatie kunt u de website van Unit4 bezoeken.

Over JSKS

JSKS Software-ontwikkeling B.V. (opgericht in 2012 gevestigd te Barendrecht) is onderdeel van de JSKS Groep. JSKS is met Fiscaal Gemak marktleider op het gebied van fiscale software voor professionals en intermediairs. Jaarlijks gebruiken ruim 30.000 professionals de software voor het verwerken van ruim 1.7 miljoen belastingaangiftes. Voor JSKS werken fiscalisten, accountants, juristen en softwareontwikkelaars. Voor meer informatie over JSKS, bezoek de website www.jsks.nl.

Release november 2018

De release van begin november zijn de volgende functionaliteiten vrijgegeven:

 • Jaarwerk voorlopige aanslagen 2019 en toeslagen 2019.
 • VIA- en SBA-machtigingen 2019.
 • De mogelijkheid om de VIA codes d.m.v. een app op de telefoon snel in te scannen en automatisch in Fiscaal Gemak vast te leggen.
 • Het importeren op diverse manieren van kolommenbalansen, jaarrekening exports, RGS-imports krijgt een redesign en uitbreiding. Zo wordt meer flexibiliteit geboden op het gebied van begin/eindvermogen en commercieel/fiscaal.
 • Tweestapsauthenticatie wordt uitgebreid met extra functionaliteiten, zo wordt het mogelijk de computer waarmee je inlogt voor een periode van 1 maand te vertrouwen zodat je via dezelfde devices binnen korte periode niet opnieuw de code hoeft in te vullen(optioneel). Ook wordt het mogelijk de mail-2factor uit te schakelen zodat alleen via de code vanuit de app gewerkt kan worden. Wij hopen hier het gebruik van de tweestapsauthenticatie verder te stimuleren.
 • Het mailen van rapportages vanuit de applicatie wordt flink aangepakt. Zo worden bestanden niet meer direct toegevoegd aan de mail, maar zijn ze via een link separaat te downloaden op een tijdelijke omgeving. Ook wordt de mogelijkheid geboden de tekst per type aangifte aan te passen. Met deze feature vergroten wij de veiligheid van de communicatie en daarnaast wordt het mogelijk de communicatie veel beter aan te laten sluiten met de eigen kantoorstandaard.
 • SBU berichten worden separaat downloadbaar.
 • SBA-XBRL berichten worden separaat downloadbaar.
 • De fiscale eenheid krijgt een extra exportmogelijkheid. Hiermee kunt u alle mutaties uit het verleden in detail inzien. Ook wordt op de cliëntdetailpagina inzichtelijk of die onderneming onderdeel uitmaakt van een fiscale eenheid.
 • Regels verwijderen voor elke specificatie mogelijk.

Release juni 2018

Afgelopen release in juni 2018 de o.a. de volgende features toegevoegd:

 • Collectief kunnen maken van IB en VPB aangiftes t.b.v. monitoring op de aangifteoverzichtspagina
 • Jaarrekening 2018, t.b.v. rapporteren tussentijdse cijfers
 • Micro-deponering jaarrekening
 • Nieuwe opmaak aangifte en aanslagenoverzicht op cliëntdetailpagina
 • Mogelijkheid tot verwijderen van ingediende aangiftes
 • Geanonimiseerd overzicht verwijderde gebruikers en verzonden aangiftes